روانشناسی و مشاوره

از روانشناسی بیشتر بدانید

روانشناسی و مشاوره

از روانشناسی بیشتر بدانید

از روانشناسی بیشتر بدانید

۳ مطلب در تیر ۱۴۰۳ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

شواهد رو به رشد نشان می دهد که بسیاری از داروهای ضد افسردگی ، از جمله اکثر داروهای SSRI (به جز پاکسیل )، به نظر می رسد که حداقل از نظر اثرات کوتاه مدت بالقوه بر روی نوزاد، هنگام درمان افسردگی در دوران بارداری، حداقل (در صورت وجود) خطرات را داشته باشند. اثرات دراز مدت همچنان مورد مطالعه قرار می گیرد.

خطرات ممکن است متفاوت باشد، بسته به دارو و همچنین بسیاری از موارد دیگر در طول بارداری که می تواند جنین در حال رشد را به خطر بیندازد . افسردگی درمان نشده می تواند مادر و نوزاد را در معرض خطر قرار دهد. گاهی اوقات، از درمان تشنج الکتریکی (ECT) یا تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) برای درمان افسردگی شدید در دوران بارداری استفاده می‌شود، زمانی که سایر درمان‌ها جواب نداده باشن

خطرات و مزایای احتمالی درمان را با پزشک خود در میان بگذارید.

گاهی اوقات  افسردگی پس از زایمان یا افسردگی پس از  زایمان می تواند مانند سایر اشکال افسردگی درمان شود. یعنی استفاده از دارو و  روان درمانی . اگر خانمی در حال شیردهی است ، پس از بحث در مورد خطرات و فواید، تصمیم به مصرف داروی ضد افسردگی باید با متخصص اطفال همراه با روانپزشک خود گرفته شود. اکثر داروهای ضد افسردگی در مقادیر بسیار کم در شیر مادر بیان می شوند و اثرات احتمالی آنها بر روی نوزاد شیرخوار، در صورت وجود، به خوبی شناخته نشده است.

دارویی به نام برکسانولون ( Zulresso ) به طور خاص برای درمان افسردگی پس از زایمان تایید شد . مشخص شده است که از طریق تزریق IV طی یک دوره 3 روزه، برای اکثر زنان تسکین می دهد.

پیش یائسگی مرحله ای از زندگی باروری زنان است که به طور معمول از 40 سالگی (یا زودتر) شروع می شود و تا پایان قاعدگی به مدت یک سال ادامه می یابد. در 1 تا 2 سال آخر قبل از یائسگی ، کاهش استروژن سریعتر می شود. در این مرحله، بسیاری از زنان علائم یائسگی دارند.

یائسگی دوره زمانی است که یک زن قاعدگی ماهانه خود را متوقف می کند و علائم مربوط به کمبود تولید استروژن را نشان می دهد. طبق تعریف، یک زن پس از یک سال قطع قاعدگی در یائسگی قرار می گیرد. یائسگی معمولاً در اواخر دهه 40 تا اوایل 50 سالگی زنان اتفاق می افتد. اما زنانی که تخمدان هایشان با جراحی برداشته می شود، دچار یائسگی «ناگهانی» می شوند.

کاهش سطح استروژن در دوران پیش از یائسگی و یائسگی باعث تغییرات فیزیکی و عاطفی مانند افسردگی یا اضطراب می شود. مانند هر مرحله دیگری از زندگی یک زن، بین سطح هورمون ها و علائم جسمی و احساسی رابطه وجود دارد. برخی از تغییرات فیزیکی شامل پریودهای ناهموار یا نادیده گرفته شده، پریودهای سنگین یا سبک تر و گرگرفتگی است .

راه های زیادی وجود دارد که می توانید علائم یائسگی را کاهش دهید و سلامت خود را حفظ کنید. این نکات شامل راه هایی برای مقابله با نوسانات خلقی، ترس ها و افسردگی است:

  • سالم بخورید و به طور منظم ورزش کنید .
  • درگیر یک منبع خلاق یا سرگرمی باشید که حس موفقیت را تقویت می کند.
  • برای تمرین مهارت های خودآرام کننده ای مانند یوگا ، مدیتیشن یا تنفس آهسته و عمیق پیدا کنید.
  • اتاق خواب خود را خنک نگه دارید تا از تعریق شبانه و اختلال در خواب جلوگیری کنید .
  • در صورت نیاز از دوستان، اعضای خانواده یا یک مشاور حرفه ای حمایت عاطفی بگیرید.
  • با خانواده و جامعه خود در ارتباط باشید و روابط دوستانه خود را تقویت کنید.
  • داروها، ویتامین ها و مواد معدنی را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  • برای خنک ماندن در هنگام گرگرفتگی اقداماتی مانند پوشیدن لباس های گشاد انجام دهید.

راه های مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد، از جمله داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی ، تکنیک های تحریک مغز مانند ECT یا TMS، و روان درمانی فردی.

اگر استرس خانواده بر افسردگی شما بیفزاید ممکن است خانواده درمانی کمک کند. ارائه دهنده مراقبت های روانی یا پزشک مراقبت های اولیه بهترین روش درمانی را برای شما تعیین می کند. اگر مطمئن نیستید که برای درمان افسردگی از چه کسی کمک بگیرید، این منابع را بررسی کنید:

  • مراکز بهداشت روان جامعه
  • برنامه های کمک به کارکنان
  • پزشکان خانواده
  • خدمات خانواده / آژانس های اجتماعی
  • سازمان های حفظ سلامت
  • بخش های روانپزشکی بیمارستان ها و کلینیک های سرپایی
  • انجمن های پزشکی و/یا روانپزشکی محلی
  • متخصصان سلامت روان مانند روانپزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی یا مشاوران سلامت روان
  • کلینیک ها و امکانات خصوصی
  • کلینیک های سرپایی بیمارستان های دولتی
  • برنامه های وابسته به دانشگاه یا دانشکده پزشکی
  • مونا فلسفی
  • ۰
  • ۰

چه چیزی روانکاوانه را از دیگر اشکال درمان متمایز می کند؟ مروری بر پژوهشی که رویکردهای روانکاوی را با درمان شناختی رفتاری (CBT) مقایسه می‌کند ، هفت ویژگی را شناسایی کرد که رویکرد روانکاوی را متمایز می‌کند. 

Shedler J. اثربخشی روان درمانی روان پویشی . روانی هستم. 2010؛ 65 (2): 98-109. doi: 10.1037/a0018378

 
  • بر احساسات تمرکز می کند . در جایی که CBT بر شناخت و رفتار متمرکز است، درمان روانکاوی طیف کاملی از احساساتی را که بیمار تجربه می کند بررسی می کند.
  • اجتناب را بررسی می کند . مردم اغلب از برخی احساسات، افکار و موقعیت‌هایی که برایشان ناراحت‌کننده هستند اجتناب می‌کنند. درک اینکه مشتری از چه چیزی اجتناب می کند می تواند به روانکاو و مراجعه کننده کمک کند تا بفهمند چرا چنین اجتنابی وارد عمل می شود.
  • موضوعات تکرار شونده را شناسایی می کند . برخی افراد ممکن است از رفتارهای خود ویرانگر خود آگاه باشند اما نتوانند جلوی آنها را بگیرند. دیگران ممکن است از این الگوها و چگونگی تأثیر آنها بر رفتارهای خود آگاه نباشند.
  • کاوش تجربیات گذشته درمان‌های دیگر اغلب بیشتر بر اینجا و اکنون تمرکز می‌کنند، یا اینکه چگونه افکار و رفتارهای فعلی بر عملکرد فرد تأثیر می‌گذارند. رویکرد روانکاوی به افراد کمک می کند تا گذشته خود را کشف کنند و بفهمند که چگونه بر مشکلات روانی فعلی آنها تأثیر می گذارد. می تواند به بیماران کمک کند تا پیوندهای تجربی گذشته خود را برای زندگی کاملتر در زمان حال رها کنند.
  • روابط بین فردی را بررسی می کند . از طریق فرآیند درمانی، افراد می توانند روابط خود را با دیگران، چه در حال حاضر و چه در گذشته، کشف کنند.
  • بر رابطه درمانی تاکید می کند . از آنجایی که درمان روانکاوی بسیار شخصی است، رابطه بین روانکاو و بیمار فرصتی منحصر به فرد برای کشف و بازنویسی الگوهای رابطه ای که در رابطه درمانی پدیدار می شوند، فراهم می کند.
  • جریان آزاد . در جاهایی که درمان‌های دیگر اغلب ساختارمند و هدف‌محور هستند، درمان روانکاوی به بیمار اجازه می‌دهد آزادانه به کاوش بپردازد. بیماران می توانند در مورد ترس ها، خیالات، آرزوها و رویاها صحبت کنند.
 

مانند هر رویکرد دیگری برای درمان سلامت روان، درمان روانکاوی نیز می تواند مزایا و معایب خود را داشته باشد. قبل از تصمیم گیری در مورد این رویکرد، مهم است که این عوامل را در نظر بگیرید.

اثربخشی

موفقیت اغلب به توانایی رویارویی با تجربیات بالقوه استرس زا یا محرک بستگی دارد. در حالی که برخی از منتقدان میزان موفقیت درمان روانکاوی را به سخره گرفته اند، تحقیقات نشان می دهد که درمان روانکاوانه بلندمدت و کوتاه مدت می تواند به طور موثر طیفی از شرایط را درمان کند.

 

درمان روانکاوی طولانی مدت معمولاً به صورت یک سال یا 50 جلسه تعریف می شود. از سوی دیگر، درمان روانکاوی کوتاه مدت به صورت کمتر از 40 جلسه یا کمتر از یک سال درمان تعریف می شود .

کاهش علائم

یک بررسی از اثربخشی درمان‌های روانکاوی طولانی‌مدت، میزان موفقیت متوسط ​​تا زیاد را برای کاهش علائم انواع آسیب‌شناسی روانی نشان داد. 

 

یک بررسی در سال 2021 از مطالعات نشان داد که درمان روانکاوی کوتاه مدت منجر به بهبودهای پایدار در علائم جسمی، علائم افسردگی و علائم اضطراب می شود. 

  • مونا فلسفی
  • ۰
  • ۰

کودکان موجودات حساسی هستند که شیوه تربیت و اهمیت به سلامت روان آن‌ها بسیار ضروری است. کودکان، به‌ویژه در سال‌های ابتدایی زندگی خود، تاثیرپذیری بسیار بالایی از محیط اطراف و خصوصا والدین خود دارند. به همین دلیل روش‌های تربیتی که برای آن‌ها به‌کار گرفته می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


 

 

 

روانشناسی کودک چیست؟ 

قطعا تابه‌حال درباره روانشناسی کودک و اهمیت آن شنیده‌اید. در دنیای امروز، لزوم مراجعه به روانشناس و مشاور برای هر فردی در سن و موقعیتی مطرح می‌شود. اگرچه این مورد در کشورهای توسعه‌یافته به‌خوبی جاافتاده و عمومی شده است، همچنان در کشورهای درحال‌توسعه با غفلت روبه‌رو می‌شود. به‌همین دلیل همچنان برخی از افراد به اهمیت این موضوع پی نبرده‌اند. 
روانشناسی کودک شاخه مهمی از روانشناسی و مشاوره است که مطالعه مسائل حوزه کودک و نوجوان می‌پردازد. این مسائل ابعاد گوناگونی را دربرمی‌گیرند که هر کدام برای تربیت فرزند و حفظ سلامت روان آن‌ها لازم و ضروری هستند. روانشناسی کودک به بررسی و مطالعه، شناخت و درمان مسائل شناختی، روانی، رفتاری و عاطفی کودک می‌پردازد و در تلاش است که با بالابردن کیفیت سلامت روان کودک، کودکان را در مسیر زندگی، به سمت سلامتی ذهن و روان هدایت کند.
به زبان ساده، روانشناسی کودک یکی از شاخه‌های مهم روان درمانی و مشاوره است که زمینه را برای تربیت آسان‌تر و اصولی او فراهم می‌کند. بنابراین بهتر است برای حفظ و تامین سلامت روان کودک خوب به بهترین روانشناس کودک مراجعه کنید.

 


روانشناس کودک کیست؟

روانشناس کودک همانطور که از نامش پیداست، روانشناسی است که در زمینه مشکلات کودک مانند مشکلات فردی، رفتاری، شناختی و عاطفی تخصص دارد. اساس کار روانشناس کودک با کودکان است و در جهت بهبود سلامت روحی آن‌ها قدم برمی‌دارد.
بهترین روانشناس کودک همچنین در زمینه مشاوره به والدین نیز آن‌ها را همراهی می‌کند. شیوه‌های درست فرزندپروری، مراقبت از سلامت ذهن و روان کودک و ... مواردی هستند که روانشناس کودک، والدین را درباره آن راهنمایی می‌کند.
بهترین روانشناس کودک می‌تواند با شناسایی دقیق و درست مشکلات کودک و والدین او، پروتکل درمانی منظمی را در اختیار آن‌ها قرار دهد.

 

ویژگی‌های روانشناس کودک خوب چیست؟

یافتن یک روانشناس کودک خوب و مراجعه به او کار حساسی است که باید به‌درستی و به‌شکل دقیق آن را انجام دهید. بنابراین بهتر است به ویژگی‌های مهم بهترین روانشناس کودک توجه کنید و سپس دست به انتخاب بزنید.
مهم‌ترین این ویژگی‌ها را می‌توان در موارد زیر معرفی کرد:

 

تخصص کودک

هر کاری را باید با کمک متخصص آن انجام داد. حوزه کودک و نوجوان هم حوزه خاصی است که برای دریافت خدمات روان درمانی اصولی در آن، باید به یک متخصص مراجعه کنید. مهم‌ترین ویژگی که بهترین روانشناس کودک را به شما معرفی می‌کند، تخصص اوست. بنابراین بهتر است هنگام دریافت خدمات روانشناسی کودک به تخصص درمانگر به‌خوبی توجه کنید. 

مهارت

مهارت چیزی است که در هر کاری به آن نیاز دارید. داشتن تخصص و مهارت در کنار هم می‌تواند شما را برای رسیدن به اهدافتان یاری کند. بنابراین به این نکته توجه کنید که درمانگر کودک شما از مهارت‌های کافی برخوردار باشد. این مورد را می‌توانید با مطالعه رزومه کاری درمانگر به دست آورید و با خیال راحت بهترین روانشناس کودک را برای فرزند خود انتخاب کنید.

توانایی ارتباط با کودک

بهترین روانشناس کودک باید توانایی برقراری ارتباط با کودک را داشته باشد. به این صورت که راه‌کارهای صحیح برخورد با کودک و جذب او را برای اجرای پروتکل درمانی بشناسد. از آنجایی که کودکان برای ارتباط گرفتن با دنیای اطراف و افرادی که تابه‌حال آن‌ها را ندیده‌اند، سخت‌تر عمل می‌کنند، باید درمانگر کودک را انتخاب کنید که از این توانایی بهره‌مند باشد.

توانایی ارتباط با والدین کودک

بخش اعظم و بزرگ‌تر بهترین روانشناس کودک با والدین شکل می‌گیرد. به این معنی که گزارش رفتار، پیشرفت‌ها و به‌طور کلی وضعیت روحی و روانی کودک، از سوی روانشناس به والدین منتقل می‌شود.
بنابراین بهترین روانشناس کودک باید فردی باشد که توانایی بالایی در ارتباط گرفتن با والدین و اشتراک‌گذاری وضعیت کودک داشته باشد.

 

چرا سلامت روان کودک مهم است؟

کودکان پس از به‌دنیا آمدن شبیه به یک لوح سفید هستند که هیچ نقش و نگاری ندارند. ارتباط با افراد، محیط و والدین آن‌ها باعث شکل‌گیری شخصیت کودک می‌شود. گاهی در مسیر این رشد و نمو، کودکان با مشکلات رفتاری، ذهنی و روانی مواجه می‌شوند که نیاز به کنترل و مدیریت آن دارند. بنابراین ضروری است است که این مسائل و مشکلات را از راه و مسیر درست آن پیگیری کرده و بهترین روانشناس کودک را پیدا کنید. 
اهمیت مراجعه به روانشناس کودک در چند مورد مهم دارای اهمیت است:


کمک به رشد صحیح کودک

روانشناسی کودک و نوجوان و مراجعه به بهترین روانشناس کودک کمک می‌کند که رشد کودک در مسیر صحیح پیش رود. بنابراین می‌توان کودکی را تربیت کرد که از نظر ذهنی و روانی سلامت‌تر است.

 

آموزش مهارت‌ها

کودکان نیاز به آموزش دارند و این آموزش در بسیاری از ابعاد رشدی، رفتاری و اجتماعی آن‌ها کاربرد دارد. بنابراین باید مهارت‌های مرتبط با هر حوزه را دقیق یاد بگیرند. وجود بهترین روانشناس کودک می‌تواند در آموزش درست این مهارت‌ها بسیار موثر باشد.

 

درمان مسائل روانشناختی

برخی از مسائل روانشناختی مانند اختلال اوتیسم، بیش‌فعالی و ... می‌توانند در کودک دیده شوند که برای درمان این موارد باید به بهترین روانشناس کودک مراجعه کرد. یک روانشناس متخصص این توانایی را دارد که مسائل را ریشه‌یابی کرده و برای درمان آن پروتکل درمانی مناسبی را ایجاد کند.
در بسیاری از موارد مانند اختلالات بیش‌فعالی و ...، نیاز به مداخله دارویی هم احساس می‌شود. این تشخیص به‌وسیله درمانگر کودک ایجاد می‌شود و در این شرایط، کودک به یک روانپزش هم معرفی می‌شود تا دارو درمانی را آغاز کند. دارو درمانی به‌منظور کاهش علائم آزاردهنده اختلالات و همچنین کنترل رفتارها کمک زیادی می‌کند.

  • مونا فلسفی