افسردگی در زنان در دوران بارداری چگونه درمان می شود؟
شواهد رو به رشد نشان می دهد که بسیاری از داروهای ضد افسردگی ، از جمله اکثر داروهای SSRI (به جز پاکسیل )، به نظر می رسد که حداقل از نظر اثرات کوتاه مدت بالقوه بر روی نوزاد، هنگام درمان افسردگی در دوران بارداری، حداقل (در صورت وجود) خطرات را داشته باشند. اثرات دراز مدت همچنان مورد مطالعه قرار می گیرد.
خطرات ممکن است متفاوت باشد، بسته به دارو و همچنین بسیاری از موارد دیگر در طول بارداری که می تواند جنین در حال رشد را به خطر بیندازد . افسردگی درمان نشده می تواند مادر و نوزاد را در معرض خطر قرار دهد. گاهی اوقات، از درمان تشنج الکتریکی (ECT) یا تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) برای درمان افسردگی شدید در دوران بارداری استفاده میشود، زمانی که سایر درمانها جواب نداده باشن
خطرات و مزایای احتمالی درمان را با پزشک خود در میان بگذارید.
افسردگی پس از زایمان در زنان چگونه درمان می شود؟
گاهی اوقات افسردگی پس از زایمان یا افسردگی پس از زایمان می تواند مانند سایر اشکال افسردگی درمان شود. یعنی استفاده از دارو و روان درمانی . اگر خانمی در حال شیردهی است ، پس از بحث در مورد خطرات و فواید، تصمیم به مصرف داروی ضد افسردگی باید با متخصص اطفال همراه با روانپزشک خود گرفته شود. اکثر داروهای ضد افسردگی در مقادیر بسیار کم در شیر مادر بیان می شوند و اثرات احتمالی آنها بر روی نوزاد شیرخوار، در صورت وجود، به خوبی شناخته نشده است.
دارویی به نام برکسانولون ( Zulresso ) به طور خاص برای درمان افسردگی پس از زایمان تایید شد . مشخص شده است که از طریق تزریق IV طی یک دوره 3 روزه، برای اکثر زنان تسکین می دهد.
آیا افسردگی در زنان در میانسالی افزایش می یابد؟
پیش یائسگی مرحله ای از زندگی باروری زنان است که به طور معمول از 40 سالگی (یا زودتر) شروع می شود و تا پایان قاعدگی به مدت یک سال ادامه می یابد. در 1 تا 2 سال آخر قبل از یائسگی ، کاهش استروژن سریعتر می شود. در این مرحله، بسیاری از زنان علائم یائسگی دارند.
یائسگی دوره زمانی است که یک زن قاعدگی ماهانه خود را متوقف می کند و علائم مربوط به کمبود تولید استروژن را نشان می دهد. طبق تعریف، یک زن پس از یک سال قطع قاعدگی در یائسگی قرار می گیرد. یائسگی معمولاً در اواخر دهه 40 تا اوایل 50 سالگی زنان اتفاق می افتد. اما زنانی که تخمدان هایشان با جراحی برداشته می شود، دچار یائسگی «ناگهانی» می شوند.
کاهش سطح استروژن در دوران پیش از یائسگی و یائسگی باعث تغییرات فیزیکی و عاطفی مانند افسردگی یا اضطراب می شود. مانند هر مرحله دیگری از زندگی یک زن، بین سطح هورمون ها و علائم جسمی و احساسی رابطه وجود دارد. برخی از تغییرات فیزیکی شامل پریودهای ناهموار یا نادیده گرفته شده، پریودهای سنگین یا سبک تر و گرگرفتگی است .
چگونه می توانم با علائم یائسگی کنار بیایم؟
راه های زیادی وجود دارد که می توانید علائم یائسگی را کاهش دهید و سلامت خود را حفظ کنید. این نکات شامل راه هایی برای مقابله با نوسانات خلقی، ترس ها و افسردگی است:
- سالم بخورید و به طور منظم ورزش کنید .
- درگیر یک منبع خلاق یا سرگرمی باشید که حس موفقیت را تقویت می کند.
- برای تمرین مهارت های خودآرام کننده ای مانند یوگا ، مدیتیشن یا تنفس آهسته و عمیق پیدا کنید.
- اتاق خواب خود را خنک نگه دارید تا از تعریق شبانه و اختلال در خواب جلوگیری کنید .
- در صورت نیاز از دوستان، اعضای خانواده یا یک مشاور حرفه ای حمایت عاطفی بگیرید.
- با خانواده و جامعه خود در ارتباط باشید و روابط دوستانه خود را تقویت کنید.
- داروها، ویتامین ها و مواد معدنی را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
- برای خنک ماندن در هنگام گرگرفتگی اقداماتی مانند پوشیدن لباس های گشاد انجام دهید.
افسردگی در زنان چگونه درمان می شود؟
راه های مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد، از جمله داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی ، تکنیک های تحریک مغز مانند ECT یا TMS، و روان درمانی فردی.
اگر استرس خانواده بر افسردگی شما بیفزاید ممکن است خانواده درمانی کمک کند. ارائه دهنده مراقبت های روانی یا پزشک مراقبت های اولیه بهترین روش درمانی را برای شما تعیین می کند. اگر مطمئن نیستید که برای درمان افسردگی از چه کسی کمک بگیرید، این منابع را بررسی کنید:
- مراکز بهداشت روان جامعه
- برنامه های کمک به کارکنان
- پزشکان خانواده
- خدمات خانواده / آژانس های اجتماعی
- سازمان های حفظ سلامت
- بخش های روانپزشکی بیمارستان ها و کلینیک های سرپایی
- انجمن های پزشکی و/یا روانپزشکی محلی
- متخصصان سلامت روان مانند روانپزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی یا مشاوران سلامت روان
- کلینیک ها و امکانات خصوصی
- کلینیک های سرپایی بیمارستان های دولتی
- برنامه های وابسته به دانشگاه یا دانشکده پزشکی