ما قبلاً حداقل به یک علت فتق دیسک کمر اشاره کرده ایم: ساییدگی و پارگی. علت شایع دیگر معمولاً به تروما مربوط می شود. انواع خاصی از آسیب ها می توانند باعث پارگی دیسک ستون فقرات در اثر ضربه شوند. این آسیب ها می تواند شامل تصادفات رانندگی، سقوط غیرمنتظره یا برخوردهای ورزشی باشد.
برای انتخاب بهترین جراح دیسک کمر در تهران با ما در تماس باشید.
با این حال، آیا میدانستید که برخی عوامل خطر نیز میتوانند احتمال ابتلا به فتق دیسک را افزایش دهند؟ این عوامل خطر عبارتند از:
- سن: افراد بین 35 تا 55 سال بیشتر از هر جمعیت دیگری دچار فتق دیسک کمر می شوند. این احتمالاً منعکس کننده الف) اثرات ساییدگی و پارگی بر روی ستون فقرات، و ب) این واقعیت است که این گروه سنی کمی فعال تر از سالمندان است، و از این رو، احتمال بیشتری برای تحمل صدمات ناشی از بلند کردن اجسام سنگین دارد.
- جنسیت: مردان به دلایل ناشناخته دو برابر زنان دچار فتق دیسک کمر می شوند. این ممکن است به این دلیل باشد که رشتههای خاصی که نیاز به بلند کردن وسایل سنگین دارند، مانند ساختوساز، تحت سلطه مردان هستند.
- شغل: با توجه به این نکته، مشاغلی که با بلند کردن مکرر همراه هستند می توانند منجر به فتق دیسک کمر شوند. این مشاغل "پرخطر" شامل ساخت و ساز، پرستاری و ورزش حرفه ای است.
- چاقی: اضافه وزن روزانه فشار بیشتری بر ستون فقرات وارد می کند و همچنین باعث می شود که پیچش ناگهانی و اشتباه به دیسک های شما آسیب برساند. در واقع، افراد دارای اضافه وزن بیش از 10 برابر بیشتر در معرض فتق دیسک دوم پس از عمل جراحی کمر هستند، وضعیتی که به عنوان فتق دیسک مکرر شناخته می شود.
- سیگار کشیدن: مطالعات نشان می دهد که سیگار سرعت کم آبی دیسک را افزایش می دهد و سرعت بهبود دیسک را کاهش می دهد. این امر احتمال پارگی حلقوی را بیشتر میکند و از جذب مواد فتق دیسک توسط بدن جلوگیری میکند (یک فرآیند طبیعی که میتواند نیاز شما به جراحی را تا حد زیادی کاهش دهد).
- ۰۳/۰۶/۰۵